duminică, 5 aprilie 2015

Dincolo de neguri…


O dimineaţă înnegurată. Oameni înneguraţi şi ei, fug care încotro, grăbiţi şi agitaţi. Se grăbesc să nu întârzie acolo unde minutul de întârziere poate să-i coste pâinea de pe masă. Multă energie depun oamenii imediat după ce fac ochi. Dar asta mai mult în defavoarea lor. Se scoală de obicei precipitaţi, se spală în fugă, ronţăie ceva pe fugă, îşi beau cafeaua în fugă, se îmbracă plini de nervi că nu-şi găsesc cămaşa sau pantalonii care cine ştie pe unde i-au aruncat, ies din casă unde se mai întâlnesc cu vreun vecin şi ăla plin de nervi, urcă în maşină unde traficul când plouă îi îndeamnă să fie şi mai agresivi, ajung la job şi într-un final îşi regăsesc respiraţia. Căci până în acest moment, mulţi respiră continuu sacadat. Mereu pe fugă de parcă frica îi urmăreşte de undeva din spate.
Ziua nu mai are de mult 24 de ore şi totul trece ca o clipă. Ritmul nostru interior nu mai are răbdare. Atâtea provocări, atâtea obligaţii, atâtea facturi de plătit, atâtea rate pe la bănci, atâţia oameni şi situaţii care te scot din zona ta de confort şi uneori te umilesc sau te înalţă, atâtea drumuri de făcut într-o singură zi, atâtea telefoane de dat, atâţia clienţi de întreţinut. Şi timpul fuge, iar oamenii parcă nu mai reuşesc să ţină pasul cu el. De fapt, sunt sigur că acum iar suntem într-un moment de schimbare a paradigmei în conştiinţă. Ultima eclipsă de lună are cu siguranţă un cuvânt mai mult de spus decât o simplă eclipsă. Dar efectele nu se văd imediat. Aşa a fost şi în 2012, efectele nu s-au văzut imediat. Dar pe termen lung toate aceste schimbări creează breşe şi mai mari în conştiinţa celor care vor cumva să se elibereze şi să se deschidă, dar nu prea reuşesc.  Despre asta e vorba de fapt, despre o nouă schimbare în conştiinţă.
Însă pentru cei care trăiesc pe pilot automat, pot fi eclipse de lună şi de soare, una după alta, ei nu vor simţi mare lucru. Mintea lor le blochează libertatea. Le blochează divinitatea din ei care se vrea activată la maxim. Dar pentru asta, ai nevoie să ieşi din această minte ca să nu mai raţionezi ceea ce nu se poate raţiona.  Simţurile noastre nu sunt deloc înşelătoare aşa cum ni s-a tot spus prin nu ştiu ce carte, chipurile relevată divin. Dacă ele ar fi înşelătoare, noi doar am fi nişte marionete fără discernământ. Şi nu am avea nici un cuvânt de spus în periplul nostru pământesc. Or fi înşelătoare pentru cei care se înşeală mereu pe ei înşişi, alegând astfel să trăiască nu din sine, ci pe lângă sine. 
Da, parcă timpul nu mai are răbdare şi cu atât mai puţin noi înşine. Acum nu te mai poţi compara cu cel ce trăia acum 10, 20, 30 de ani şi mai bine. Atunci nu era acest ritm şi nu i-ai fi putut face faţă acum. Dar odată cu aceste schimbări în conştiinţă, inclusiv tu îţi schimbi bioritmul şi nu mai eşti deloc ca cel de odinioară.  Aşadar dacă timpul fuge, nu ai încotro decât să te adaptezi acestui ritm uneori absolut nebunesc.  Nu ai  încotro decât să te apropii şi mai mult de tine însuţi. Altfel epuizarea îţi va bate permanent la uşă.  Dacă vei rămâne blocat în frică în continuare, pierzi un mare dar pe care ţi-l face universul chiar acum. 
Aşadar dacă simţi nevoia să faci o schimbare în viaţa ta, fă-o acum. Dacă vrei să te deschizi şi mai mult, acum e un moment benefic. Dacă vrei să cunoşti mai mult, cunoaşte ceea ce spiritul tău te îndeamnă. Dacă vrei să meditezi şi ai timp pentru asta, fă-o acum. Dacă vrei să te rogi în felul tău, fă-o acum. Dacă crezi că ai ceva de spus, fă-o acum. Dacă ai tot amânat o întâlnire de suflet, fă-o acum. Dacă vrei să scoţi din tine creaţia care se vroia revelată, reveleaz-o chiar acum. Pentru că amânarea nu e o stagnare, ci chiar o cădere, o tragere în jos pe frecvenţe joase de conştiinţă. Şi nu vrei să fii acolo, nimeni nu se simte bine pe această frecvenţă.   
Aşa că dincolo de neguri, spune un “bună dimineaţa” din tot sufletul şi din tot cugetul tău, schimbării de care ai atâta nevoie. Şi nu există om care să nu simtă nevoia de schimbare. Trăim cu toţii mereu între două alegeri. Oare la care eşti dispus să renunţi şi pentru care eşti dispus să mergi până la capăt?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu