vineri, 10 octombrie 2014

Deschide-ti floarea constiintei cu o mie de petale


Caută desăvârşirea, caută împlinirea, caută înţelepciunea, caută frumosul şi astfel floarea de lotus a sinelui tău se va deschide, lăsând cele o mie de petale să se arate în toată splendoarea lor. Caută divinitatea din tine şi o astfel de floare ţi se va oferi în dar. Iar când o vei primi, vei mulţumi Universului şi-i vei face o reverenţă, înclinându-te cu recunoştinţă, pentru că toată setea ta în căutarea comorii lăuntrice ascunse în tine însuţi, ţi-a fost într-un final potolită.
Dar ai ajuns oare până acolo? Ai depăşit oare primele trepte care te duc către deschiderea celor o mie de petale?
Ca să ajungi la floarea cea cu o mie de petale, ai nevoie de un drum şi ai nevoie de o conştientizare. Astfel încât ia-o uşurel, pas cu pas, treaptă cu treaptă. Nu încerca să faci salturi mari ca să nu te surprinzi căzând cădere jalnică. Toarnă-ţi fundaţia spirituală începând cu primul sigiliu, de la prima chakră. Porneşte de jos în sus şi nu invers. Porneşte de la cele mici pentru a le întrezări pe cele mari. Porneşte de la un mic semn de întrebare pentru a ajunge la tine însuţi. Toate căile unui munte, pornesc de la bază şi se unesc cu toate în vârf. Acolo totul e doar Una. Toate spiritele se revarsă în oceanul iubirii. Acolo toate sunt doar Una, unindu-se cu Sursa, unindu-se cu Iubirea.
Deschide-ţi mai întâi prima floare, cea cu doar 4 petale, unde se află prima chakră. Aici se adună frica, aici supravieţuirea te sufocă, aici nesiguranţa, frustrările şi angoasele se adună cu nemiluita. Când te blochezi pe acest nivel, rămâi prins în cursa fricii şi nu poţi rămâne decât în grija vieţii de zi cu zi. Lasă această floare să se deschidă, lasă aceste 4 petale să îşi recapete frumuseţea lor.
Când ţi-ai rezolvat aceste conflicte, urcă mai sus spre cea de-a doua floare, cea cu 6 petale. Aici se adună multă reprimare sexuală, multă nelinişte instinctuală, multe sentimente nemărturisite. Lasă aşadar şi această floare să se deschidă împreună cu minunatele lor petale, lasă fiinţa ta să se exprime în modul său unic.
Iată-te acum ajuns la cea de-a treia floare, cea cu 10 petale. Aceasta are un rol major căci se află în regiunea plexului solar care te revigorează şi prin care energia intră în tine dacă există deschidere. Altfel, aici se vor aduna nevoia de dominare şi tiranie, nevoia de a avea ultimul cuvânt, sau la polul opus, timiditatea şi teama de a te arăta în faţa celorlalţi îşi va spune cuvântul. Deschide şi aceste 10 petale, deschide-ţi plexul solar şi primeşte cât mai multă vigoare şi energie, din natură, din creaţie.
Urcă după eliminarea acestor conflicte şi mai sus. Aici te aşteaptă deschiderea celor 12 petale şi unde chakra inimii, anahata, face legătura dintre primele 3 sigilii inferioare şi ultimele 3 superioare care te apropie din ce în ce mai mult către divinitate. Aici înveţi iubirea necondiţionată, compasiunea, încrederea, iertarea, tot ceea ce se bazează pe sentiment. Dacă însă această chakră e blocată, apare aici respingerea iubii, respingerea sentimentelor care vin spre tine şi lupta zadarnică cu trăirile lăuntrice care se vor scoase la lumină. Nu lăsa această floare să se ofilească, ci primeşte iubire şi dăruieşte-te necondiţionat, fără aşteptări.
După ce ţi-ai eliberat iubirea, urcă mai sus către a 5a floare, cea cu 16 petale. Aici comunicarea se vrea şi ea exprimată, altfel vei rămâne în incapacitatea de a spune „nu” când e de spus „nu” şi de a spune „da” când e de spus „da”. Aici mai apare frica de a fi judecat şi tendinţa către judecarea celor ce nu îţi împărtăşesc crezul. Lasă şi aceste petale să înfrumuseţeze lumea din jurul tău, spune ceea ce ai de spus, comunică şi împărtăşeşte.
După ce ai eliberat şi comunicarea, ai ajuns şi la cea de-a 6a floare, cea cu 2 petale de culoare albastru închis. Aici se află cel de-al treilea ochi şi glanda pineală, unde se adună cunoaşterea, gândirea, imaginaţia, vederea interioară, nevoia de a accede planurile spirituale. Dacă această chakră este închisă, vei fi domiant de raţional care îţi blochează accesul la planul metafizic.Aşa că lasă aceste 2 petale să se deschidă, lasă raţiunea să lucreze laolaltă cu spiritualitatea.
Iată-te acum ajuns şi la floarea de lotus cu o mie de petale, unde se află cea de-a 7a chakră a conştiinţei pure. Aici e starea de unire cu Iubirea însăşi care nu mai lasă fiinţa ta interioară să intre în nesfârşitul conflict interior.
Floarea de lotus este însăşi spiritul nostru. Lotusul îşi are rădăcinile pe fundul lacurilor, în mâlul de sub ape, dar floarea sa se află deasupra şi pluteşte permanent curată, permanent luminoasă. Aşa şi spiritul nostru, deşi se află ancorat în trup, el ne luminează toată fiinţa prin ochii noştri care spun totul despre noi. Deşi floarea străbate zone şi ape mocirloase, ea îşi păstrează frumuseţea care nu-i piere niciodată. Aşa şi spiritul nostru, deşi prins cu trupul în mrejele socialului, el îndeamnă mereu fiinţa din noi să se ridice deasupra lumescului, deasupra întunericului şi patimilor care îşi fac culcuş atât de insinuant uneori la „sânul” sufletului nostru.
Rămâi deschis şi lasă divinul să se exprime prin tine, lasă floarea de lotus în puritatea şi deplinătatea ei să îţi poarte sinele după fina adiere a spiritului tău...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu