joi, 12 octombrie 2017

Cheile genelor-Cheia 9-Inerție-Hotărâre-Invincibilitate



Frecvența umbrei din această cheie a 9a este inerția. Și ea se manifestă printr-o îmblânzire și domesticire a ființei. E ca o frângere a spiritului. O domesticire care ne secătuiește forța vitală și ne epuizează energetic. Și astfel rămânem fără entuziasm. Și asta ne face indiferenți, plictisiți, inerți. 
E vorba despre puterea lucrurilor mărunte care ne subjugă viața. Practic dăm prea multă importanță unor detalii insignifiante și asta ne menține blocați în această umbră a inerției. Oamenii predispuși la asta au nevoie de o alchimie spirituală. Pentru că ei sunt atrași atât de mult de detalii, e nevoie să își schimbe optica. În sensul că puterea lucrurilor mărunte se poate transforma în puterea lucrurilor mărețe. Dacă ești subjugat de cele mici, mic vei rămâne mereu. Vrea cineva asta pentru toată viața?
Pe această frecvență a inerției, oamenii trăiesc un fel de supraviețuire ca niște victime ale detaliilor exterioare. Adică pun mare preț pe marele nimic. E ca o vrajă din care mulți intră și foarte puțini ies. 

Când îți dai seama că trăiești sub umbra inerției, deja ai făcut un mare pas. Că nu ai mai putea rămâne acolo după ce realizezi asta. Și atunci, nu mai ai încotro, îți începi călătoria. Iar asta pornește doar cu un singur pas, nu cu salturi, nu cu trișări sau subterfugii , încercând să te păcălești aiurea pe tine însuți. Călătoria spre tine începe cu un pas care se află chiar sub picioarele tale. Pasul acesta ține doar de tine și numai tu singur îl poți face. Dacă îl faci, înaintezi. Dacă nu, rămâi inert, poate doar gândindu-te la ce are fi putut fi dacă...

Drumul umbrei din această cheie merge ca un drum de pietre pavate care se învârte mereu doar într-un singur cerc. Și tot efortul de acolo, toată energia depusă, nu te poate duce nicăieri. Decât numai la o și mai mare frustrare, neputință sau dezamăgire. Aceasta e stare de conștiință în care se află marea majoritate a oamenilor pe pământ. Se învârt în cerc și au impresia că fac ceva. Pasul adevărat însă se vrea făcut drept înainte, ieșind practic din cercul inerției. Pentru că în această cheie e vorba, de fapt, de o descoperire a activităților potrivite de zi cu zi. Fiecare pas se vrea făcut spre sensul existenței tale. Iar acest sens nu e unul trist și nefericit, ci e ceva ce te umple de entuziasm, frumos, lumină și bucurie. 

Dacă activitatea ta zilnică te plictisește, asta nu însemnă neapărat că faci ce nu trebuie, ci faptul că ai pierdut pentru moment legătura spirituală cu visul tău. Pentru că, nu-i așa, nu putem trăi fără vise. Cu cât ele sunt mai înalte, cu atât sporim și noi în râvna noastră de a ne autodepăși. De fiecare dată când te surprinzi plictisit sau fără chef, depinde numai de tine cât ești dispus să ieși efectiv din acest marasm al goliciunii. Depinde doar de tine cât ești dispus să te reconectezi imediat la visul tău.

În lipsa unui scop mai înalt al vieții, ființele se mișcă în cerc. Și asta îți hrănește la nesfîrșit mentalitatea de victimă care rămâne captivă în tiparele învinovățirii și îngrijorării. Noi oamenii, la bază, suntem rebeli. La unii rebeliunea se manifestă mai agresiv, la alții aproape deloc. Dar această răzvrătire nu e ceva ce se vrea dizolvat. Ea e un motor care generează puterea de a-ți descoperi forța vitală din tine. Nu ne aflăm aici ca visele noastre să ne fie îmblânzite și noi să fim niște suflete domesticite care merg legate la ochi odată cu turma. 

Inerția e un fel de dependență a lucrurilor neînsemnate, ornamentele care nu îți folosesc la nimic. Ea ne distrage de la ceea ce e cu adevărat important pentru noi, adică frumusețea noastră interioară care se va reflecta în exterior odată ce ni se va revela pe dinăuntru. Acest câmp energetic ce înconjoară a 9a umbră e ca un nor imens sub care zac inerte multe ființe umane. Perversitatea acestei umbre e că îți poate da impresia falsă că tu te afli pe un drum, pe o cale spirituală și că ești super bine. Dar, de fapt, te învârți tot în cerc. Ați întâlnit oameni care tot citesc sau practică tot felul de meditații, merg pe la tot felul de seminarii spirituale, dar care nu sporesc în absolut nimic? Sunt de ăștia cu duiumul. Dar nu își dau seama pentru că trăiesc ca într-o bulă. Adică se învârt ca orbii doar în cerc.  

Ca să ieși din cerc e nevoie de un mic-mare efort, adică de un act asumat de voință. Altfel nu se poate. Că nu va veni dumnezeul minunilor să îți toarne ție cu lingurița iluminare sau deșteptăciune, asta în timp ce tu nu miști nici măcar un deget în favoarea ta. Umbra această te afectează cumplit, e ca o carie care te macină permanent. Ca și cum îți fură energia și te izolează de energiile astrale mai înalte pe care nu le mai poți accesa. Nici măcar nu vei mai crede în ele. Ți se va părea totul o prosteală spirituală fără sens. Dar nu spiritul tău crede asta, ci umbra din tine, adică inerția. 

Cel mai afectat  este sufletul care începe să sufere pentru că se zbate și nu sporește în nimic. După care se atrofiază voința și sănătatea începe și ea să se degradeze continuu. Pentru că această umbră se manifestă prin starea de victimă în care te plângi tuturor, dar nu faci nimic concret în folosul tău. Te plângi ori verbal, ori mental, e același lucru. Important e ceea ce simți. Degeaba te dai cocoș pe exterior dacă ești doar un puișor golaș pe interior care tremură la orice provocare a vieții. Ieși din starea de victimă și intră pe energia care îți umple sufletul de bucurie și frumos. Dacă vrei doar. 

Caracterul represiv al acestei umbre e rezistența interioară și paralizia voinței. Caracterul reactiv se manifestă printr-un fel de diversiune și neliniște. E vorba de ființele care nu reușesc să își găsească un tipar fix în viață. Cei care nu pot ține angajamente serioase. Ei doar vorbesc, turuie, dar nu fac nimic concret. E o inerție sufocantă care nu te lasă să te împlinești și să te relaxezi totodată. 

Dacă reușești să ieși din cerc, înseamnă că ai pus mâna pe primul dar al acestei chei care este Hotărârea. El e clădit pe repetiția faptelor mărunte care te fac să înaintezi. Chiar și cel mai mărunt pas spre folosul tău, transmite energie care reverberează în tot universul. Pe măsură ce îți continui drumul în direcția inimii începi să îți clădești un făgaș puternic tocmai datorită hotărârii. Secretul acestui dar este avântul. Ai nevoie de eforturi mari doar la început când e extrem de greu să ieși din cercul inerției, dar odată ce te trezești, simți efectiv că ceea ce erai odinioară se dizolvă continuu în urma ta. Ceva simți că te trage în față, e vorba de puterea magnetismului. Asta se întâmplă când îți dai voie să fii doar. Drumul pe care îl descoperi, e deja acolo ca fiind predeterminat pentru tine. Tot ce ai de făcut e să îl găsești și să îl urmezi. 

Darul divin (siddhi) al acestei chei este Invincibilitatea. Și care e forța invincibilă pe care absolut nimic nu o poate înfrânge? Iubirea. Ea dăruie și se dăruie, umplându-se tot mai mult fără oprire!

Un comentariu:

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere