luni, 16 octombrie 2017

Cheile genelor-Cheia 14-Compromis-Competență-Generozitate




Cheia 14 are legătură cu munca, cu felul în care muncesc oamenii, cu alegerea muncii  pe care o faci, cu modul în care muncești. Această nevoie de a munci a oamenilor este și ea genetică. Nimeni nu se simte bine dacă nu are o preocupare majoră în viață, dacă nu are un vis pe care vrea în timp să îl materializeze. Dar această nevoie, atât de acută a omului, este eclipsată în general de această umbră a compromisului. 

Starea de victimă a compromisului te ține ca într-un sandviș, stare cu care te obișnuiești, stare din care foarte puțini reușesc să se scuture și să își ridice frecvența, ieșind din matricea limitativă și din compromis. Această umbră se înfiripă adânc odată cu vârsta din perioada fragedă, de la părinți și sistemul de învățământ. Toți oamenii aspiră la fericire în tinerețe, dar visele se frâng chiar înainte de a ajunge la 40 de ani. Unii renunță, alții nici măcar nu mai încearcă să viseze. Unde s-a pierdut entuziasmul, unde s-a dus bucuria vieții?
 
Visul are posibilitatea de materializare doar dacă arde la o frecvența foarte înaltă și își menține acest foc sacru. Altfel, sunt doar mici stări emoționale de entuziasm care acum apar, acum dispar. Sistemul de învățământ frânge  visul copilului prin monotonia nesfârșită a programei. Lipsa de creativitate și originalitate duce doar la plictiseală. Însă dacă și părinții au trăit și încă trăiesc numai pe tiparul acesta de supraviețuire și corvoadă zilnică, atunci nu putem avea vreodată pretenția că copiii noștri se vor ridica vreodată din acest plictis continuu care le menține subtil suferința în toate celulele corpului. Când creativitate nu este, nimic nu mai este.
 
Compromisul e generat de sistemele sociale. Ele te manipulează cum vor și omul acceptă. Și din acel moment se face un pact cu compromisul. El ține nu neapărat de acțiunile tale, ci de spiritul tău. Chiar și cea mai anostă îndeletnicire poate fi transformată dacă acea muncă se face cu entuziasm. Dar chiar și cea mai frumoasă activitate se poate transforma în corvoadă dacă se face fără chef. Deci contează doar starea pe care o ai când faci ceva. Perspectiva ta de a vedea lucrurile dintr-un unghi anume. Compromisul poate deveni un tipar de viață care cu timpul se înrădăcinează atât de mult încât nici nu mai realizezi că efectiv trăiești cu acest obicei. 


La polul opus se află geniul. Acesta nu este nici ceva special, nici rar. El este prezent ca germene în fiecare ființă umană, doar prin virtutea faptului că ne-am născut. Spiritul unui geniu denotă entuziasm, creativitate, originalitate. Dar ca orice scânteie ce se aprinde, chiar și geniul e o stare care se vrea întreținută. Însă ce lovește cel mai mult în această stare de o frecvență mai înaltă, este conștiința colectivă toxică de frecvență scăzută care te forțează către mediocritate și compromis. Când faci un compromis începi să pierzi energie și bogăția spirituală din tine începe să se descompună.

 
Caracterul represiv al acestei chei este impotența. Aceasta e ca o sufocare lăuntrică reprimată care te face să zaci neputincios în nefericirea cotidiană de fiecare zi. Făcând compromisuri de frică ne epuizăm practic fertilitatea. Impotența nu e neapărat slăbiciune, ci un caracter reprimat care nu are niciodată un cuvânt de spus în fața turmei. Aici nu te poți afirma sau distinge în absolut nimic și nu îți poți descoperi propria ta cale de urmat. 

 
Caracterul reactiv este înrobirea. Aici îi vedem pe morții vii care trag de ei de dimineața până seara în job-uri necreative, care stau în ele doar cu ochii pe ceas să treacă cât mai repede timpul, ei să se facă că au lucrat ceva, iar mai marii lor să se facă că îi plătesc. Înrobirea de nevoia recunoașterii la un job care nu le ridică deloc frecvența și nu le sporește deloc creativitatea. 

 
De la umbra compromisului ajungem la primul dar al acestei chei care este Competența. Geniul latent din noi se activează când încetăm compromisul. Competența este cea care dă valoare muncii tale. Ea e caracterizată de eficiență, entuziasm, perspicacitate și flexibilitate, cele 4 chei ale succesului material. Eficiență pentru că găsește rapid soluții. Entuziastă pentru că este împlinită prin ceea ce face. Perspicace pentru că face ceva într-un mod unic. Flexibilă pentru că se poate mula pe orice activitate umană.  


Calitatea competenței este contagioasă. Exact cum te simți în compania celor dedicați muncii lor. Ceva lângă ei parcă te molipsește și te îndeamnă totodată să îți găsești și tu menirea. Pentru că e o stare de bine pe care nimic nu ți-o poate oferi în viață. A fi util oamenilor prin competența muncii tale. O echipă competentă nu poate tolera un membru care face compromisuri. Și acesta, mai devreme sau mai târziu, se va elimina singur. Frecvențele se atrag sau se resping în funcție de ceea ce emană. 

Acest dar  are în el ascunsă puterea atracției. Se creează un câmp magnetic în jur care atrage bunăstarea. Spiritul autentic nu poate fi un milog care stă și plânge de foame pe la poarta bisericii după o coajă de pâine. Dacă și-a descoperit competența, el devine o autoritate în sine. Competența nu se teme de succes, ea radiază încredere și putere creativă. Ceea ce caută ea este tocmai portița de exprimare potrivită în lume.   

Darul divin(siddhi) al acestei chei este Generozitatea, adică moștenirea ultimă a ceea ce înseamnă să fii o ființă umană. De aici pleacă abilitatea de a crea abundență. Nu e vorba de acumulare, ci de fertilitate. Acest potențial din noi este infinit. Când un om se ridică din umbra sa, el trage odată cu el și pe ceilalți care se află în jur. Puterea lui de a magnetiza este uriașă. Pe aceasta toți o avem în noi, dar mai mult în stare latentă.     
 

La fel cum viața trăită în compromis este contagioasă în sens toxic, la fel de contagioasă, dar în sens bun este viața trăită în abundență pe toate planurile. Nu poți vorbi de spiritualitate sau de lucruri înalte dacă viața te vădește că nu contribui cu absolut nimic în folosul celorlalți. Ăsta e apanajul paraziților mistici. Nu am absolut nimic în comun cu ei. Spiritualitatea nu înseamnă foamete, boală, sărăcie și prostie, ci prosperitate, abundență, hărnicie, cultură și inteligență!

Un comentariu:

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere