marți, 10 iunie 2014

Intre eroi si morminte


Descoperă eroul din tine. Identifică-l, urmează-l şi apoi ia-ţi zborul dintre morminte. Alege să trăieşti între cei vii şi puternici, nu între cei morţi şi slăbănogiţi. Descoperă-ţi crezul tău pentru care ai merge până în pânzele albe şi ţi-ai da chiar şi viaţa pentru el.
Priveşte de-a lungul istoriei şi bagă de seamă cine a rămas cu adevărat viu în conştinţa umanităţii. Doar cei care au crezut cu toată fiinţa, din toată puterea şi din tot cugetul lor. În ce au crezut? Într-o idee. Falsă sau adevărată, nu mai contează. Unii şi-au dat viaţa pentru crezul lor. Aceştia sunt martirii, cei cărora nu le-a păsat de viaţă pentru că au ales moartea în locul oricărui compromis. Ei au uitat atunci de oameni, dar oamenii nu i-au uitat nici după sute sau mii de ani. Pentru că ei s-au identificat total cu crezul lor iar acolo unde e adevărata credinţă, nu mai e loc de nici un fel de speculaţie.
Eroii sunt deschizătorii de drumuri iar martirii sunt cei care au pecetluit drumul cu sângele lor.
Şi în tine există un potenţial martir. Dar unul care nu are nevoie să îşi verse sângele şi nici să îşi dea trupul să fie măcelărit. Căci martirul din tine vrea să îşi dea viaţa slăbănogită, să şi-o îngroape într-un mormânt şi să renască într-un om nou.
Iar omul nou iese din întuneric şi intră cu bucurie în lumină. Omul nou îşi leapădă haina veche formată din tot felul de credinţe limitative şi se îmbracă cu mantia unei noi conştinţe. Omul nou renunţă la „săracul de mine” şi face trecerea înspre „magnificul din mine”. Omul nou uită de trecutul său putred, îl îngroapă şi pe acesta în mormânt, îşi ia cu el doar puterea prezentului şi se îndreaptă cu speranţă spre viitor. Căci fără speranţă omul rămâne cantonat în neputinţă, rutină și resemnare. Dar speranţa îi dă aripi și îl îndeamnă să meargă către adevărata credinţă. Iar odată ajuns la ea, nimeni şi nimic nu te mai poate subjuga. Acolo puterea rămâne în tine.
Aşadar ieşi dintre morminte şi dintre morţii care par vii. Dacă nu eşti autentic în crezul tău, rămâi duplicitar. Adică doar un plagiator. Doar încă un mediocru. La ce bun să tot îngroşăm numărul celor care doar par a fi ceva, când în realitate nu sunt nimic?
Descoperă-ţi eroul din tine. Nu te lăsa tras în jos atunci când toţi cei din jur vor să te tragă după ei în morminte. Lasă morţii să îşi îngroape pe morţii lor. Nu încerca să cucereşti lumea, ci doar cucereşte-te pe tine însuţi. Aceasta e cea mai grea redută dintre toate. Restul e doar un mizilic. Dar să îţi găseşti susţinerea doar în tine însuţi e mai mult decât orice fel de susţinere din afară. Nu sta cu sabia între dinţi ci doar cu zâmbetul şi bucuria în suflet. Iar asupra celor care vor să te lovească cu săgeata răutăţii, răspunde-le doar cu platoşul iubirii. Nu te lăsa provocat de iluzii ci mai bine lasă-te sedus de adevăr.
Descoperă bărbatul erou din tine. Cel care nu îşi reprimă adevărata sa natură şi nici nu caută să facă frumos în faţa altora doar de dragul unui anume interes. Cel care îşi menţine puterea în el şi nu îşi varsă sămânţa de aiurea prin aşternuturi străine. Cel care caută să se autodepăşească şi nu stă cu mâna întinsă ca un milog. Cel care preţuieşte timpul şi nu se lasă atras în polemici distructive. Cel care ştie să şi asculte, să şi vorbească, să şi primească, să şi dăruiască. Cel care își asumă alegerile făcute și nu se ascunde după degete în fariseismul lui. Cel care ştie să şi iubească, nu doar să stăpânească. Rămâi autentic şi identifică-te cu bărbatul din tine!
Descoperă femeia eroină din tine. Cea a cărei forţă stă chiar în inima ei. Cea a cărei menire rămâne pururea doar în iubire. Cea care rămâne puternică chiar şi atunci când pare slabă, singură şi părăsită. Cea care nu îşi oferă trupul oricui pentru o plăcere de nimic. Cea care alege un bărbat care să o susţină şi nu doar unul care să o domine. Cea care îşi recunoaşte feminitatea şi nu încearcă să pară altceva decât este. Cea care are tăria de a alege înainte ca un altul să o aleagă pe ea. Cea care nu fuge disperată după bărbaţii cu buzunare pline dar cu sufletele goale. Cea care atunci când apare, luminează totul în jurul ei. Rămâi autentică şi identifică-te cu femeia din tine!
Vino acum, descoperă eroul din tine, deschide-ţi aripile şi ia-ţi zborul dintre morminte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu