marți, 27 august 2013

Binecuvantare

Binecuvântată să fie viaţa şi binecuvântată să fie lumina care-o învăluie, căci aceasta e menirea vieţii, ca ea să se scalde în lumină!

Binecuvântat să fie cel care grăieşte din propria experienţă, căci aceasta e menirea omului, să-şi împărtăşească şi înfrângerile şi victoriile, şi experienţele şi realizările!

Binecuvântat să fie drumul pe care omul şi-l alege din liberul arbitru, căci aceasta e menirea libertăţii, aceea de a alege, indiferent dacă e o cale aşa zis greşită sau aşa zis bună!

Binecuvântat să fie cel care îsi face cunoscut propriul său adevăr, căci aceasta e menirea adevărului, ca el să fie revelat tuturor!

Binecuvântată să fie cunoaşterea, căci aceasta e menirea ei, aceea de a eliberea omul din lanţurile ignoranţei!

Binecuvântată să fie conştiinţa care nu ştie să mintă, căci glasul conştiinţei este glasul nemincinos al dumnezeului din om!

Binecuvântat să fie parcursul omului în viaţă, căci aceasta e menirea lui, de a-şi asuma alegerile, de a fi responsabil pentru ce face,pentru ce gândeşte şi pentru ce vorbeşte!

Binecuvântată să fie pasiunea omului, căci aceasta e menirea sa, de a transforma munca chinuitoare într-o bucurie creatoare!

Binecuvântat să fie entuziasmul, căci aceasta e menirea lui, de a înalţa omul pe culmile împlinirii, a fericirii şi a bunăstării!

Binecuvântată să fie libertatea, căci aceasta e menirea sa, aceea de a dezrobi minţile slabe şi manipulate, de a descătuşa sufletele triste si împovărate!

Binecuvântată să fie armonia din jur, căci aceasta e menirea sa, de a aduce pace în inimile tulburate, de a se împăca omul cu el însuşi, cu aproapele şi cu Dumnezeu!

Binecuvântată să fie setea omului de a se cunoaşte pe el însuşi, căci fără ea, depresia se insinuează ca un şarpe şi în timp, îşi face culcuş în lăuntricul omului!

Binecuvântaţi cei care merg înainte fără să-şi mai întoarcă privirea în spate, căci menirea ochilor e de a privi direct în faţă, dincolo de căile care până mai ieri erau inaccesibile!

Binecuvântat să fie curajul, căci menirea lui e de a dărâma zidurile pe care alţii le-au clădit în jurul unor minţi fricoase,în jurul unor prejudecăţi false şi în jurul unor credinţe limitative!

Binecuvântată să fie intuiţia nelimitată, căci menirea ei e aceea de a încerca ceea ce alţii nu au mai încercat vreodată, de a experimenta ceea ce nu a mai fost experimentat!

Toate aceste daruri ni s-au oferit gratis ca unelte pe care le putem folosi în avantajul sau în detrimentul nostru, dar acum fiind deja binecuvântate, le-am curăţat de rugină şi au inceput să strălucească, abia aşteptând ca omul sa le ia şi să le folosească!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu